Abonamentele pentru cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”, care se va desfășura în perioada 30 august – 20 septembrie, în București, vor fi puse în vânzare joi, începând cu ora 10.00, în rețeaua Eventim.
Abonamentele pot fi achiziționate online, de pe site-urile www.festivalenescu.ro și www.eventim.ro, precum și din rețeaua magazinelor Eventim din toată țara (Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești, stațiile OMV, birourile Eventim din București și din țară) și din rețelele Eventim internaționale, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Pentru Festivalul Internațional „George Enescu” vor exista cinci tipuri de abonamente: tip A – valabil pentru toate concertele din seria „Mari Orchestre ale Lumii” de la Sala Palatului (prețurile diferă în funcție de categorie de la 1.000 de lei la 2.200 de lei), tip A1 – valabil pentru 11 concerte din seria „Mari Orchestre ale Lumii” de la Sala Palatului (prețurile diferă în funcție de categorie de la 550 de lei la 1.250 de lei), tip A2 – valabil pentru 11 concerte din seria „Mari Orchestre ale Lumii” de la Sala Palatului, în combinații diferite (prețuri cuprinse între 550 de lei și 1.250 de lei), tip B – valabil pentru toate concertele din seria „Concerte și recitaluri camerale” de la Ateneul Român (cu prețuri cuprinse între 1.600 de lei și 2.000 de lei), tip C – valabil pentru toate concertele din seria „By Midnight” de la Ateneul Român (prețuri cuprinse între 700 de lei și 900 de lei), tip D – valabil pentru toate concertele din seria „Concertele de dimineață” – Ateneul Român, Sala Mică a Palatului Regal (prețuri cuprinse între 170 de lei și 200 de lei).
Abonamentele constau într-un număr de bilete corespunzător fiecărui concert.
Ediția din 2015 a festivalului păstrează categoriile de reduceri pentru pensionari, elevi și studenți, pentru aceștia, prețurile abonamentelor variind între 350 de lei și 750 de lei.
Atât vânzările de abonamente, cât și vânzările de bilete individuale la Festivalul Enescu înregistrează recorduri de la ediție la ediție. Pentru cea din 2013, abonamentele s-au epuizat într-un timp record, în mai puțin de o oră de la punerea lor în vânzare, iar tendința este de creștere a interesului.
Bilete individuale pentru Festivalul Enescu 2015 vor fi, de asemenea, puse în vânzare vineri, de la ora 10.00.
Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vor participa la ediția din 2015 a Festivalului „George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial George Enescu.
Ediția din 2015 va avea loc între 30 august și 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București, și va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber, în „Piața Festivalului”, care se va desfășura între 3 și 20 septembrie, și în cadrul „Bucureștiului Creativ”.
Cea de-a XXII-a ediție a festivalului aduce în premieră la București, după 15 ani de discuții, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusă de revista britanică Gramophone în topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) și votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – care, de asemenea, va concerta la Festivalului Enescu 2015, pe 19 și pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine și ea în premieră în Festival – San Francisco Symphony – și va interpreta și o lucrare de George Enescu.
Celebrii violoniști Anne Sophie Mutter, Janine Jansen și David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum și dirijorul de origine română Ion Marin și pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre invitații acestei ediții. Vor fi, de asemenea, prezenți în festival câștigători ai concursului „George Enescu”: Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ștefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa și pianista Elisabeta Leonskaja.
Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan internațional.
Mai multe informații despre Festivalul Internațional „George Enescu” se găsesc pe site-ul www.festivalenescu.ro.